Monday, September 28, 2009

ADUN TEMPASUK KUNJUNGI PEJUANG LAMA

GAMBAR : SAYA DAN MA' TO' MA' ANING DI KEDIAMANNYA DI KAMPUNG LABUAN,KOTA BELUD

Pada 26.9.2009(SABTU),saya telah mengunjungi seorang pejuang lama(orang kuat Usno/kawan karib Tun Mustapha) iaitu Hj Ahmad atau lebih dikenali sebagai Ma'Aning di Kampung Labuan. Saya mengunjungi beliau kerana pertama,telah mendengar berita beliau sakit,kedua ingin berhari raya bersama beliau dan keluarga. Terima kasih kepada Cikgu Mudin yang membantu mengatur pertemuan saya dengan beliau.

Terus terang saya katakan,saya amat kagum dengan beliau Ma'Aning yang saya panggil Ma'To(Atuk). Walaupun beliau uzur tetapi beliau masih bersemangat dan senang hati dengan kehadiran saya.Beliau memberitahu saya bahawa Tun Mustapha kerap datang ke rumah setiap kali ada perjumpaan bersama rakyat apatah lagi sewaktu zaman kegemilangan Usno suatu ketika dulu. Mesyuarat cawangan pun kerap diadakan di rumah ini. Sehinggalah suatu ketika Tun Mustapha memujuk mereka untuk masuk Umno,mereka akur dengan bapa Tun kerana kenang budi sahabat(Bapa kemerdekaan).

Dalam perjumpaan itu,tiada yang mampu saya ucapkan hanyalah terimakasih kerana sanggup berjuang.Di samping itu saya mengharapkan doa restu dari mereka agar perjuangan untuk membasmi kemiskinan dapat diteruskan walaupun banyak ranjau yang perlu dilalui. Ingatlah bahawa perjuangan membasmi kemiskinan adalah JIHAD.
Terimakasih pejuang lama.Budi kalian tetap dalam ingatan. Tanpa mereka siapalah kita pada hari ini?


0 comments:

Post a Comment

About This Blog

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP