Thursday, September 24, 2009

ADUN TEMPASUK BERSAMA PENDIDIK


PERISTIWA LALU

JAMUAN HARI GURU….. Pembantu Menteri Pertanian dan Industri Makanan Sabah, Datuk Haji Musbah Jamli diberi penghormatan untuk merasmikan Jamuan Makan Malam Sempena Hari Guru yang telah diadakan di SMK Pekan Kota Belud II.

Dalam ucapan perasmiannya, Musbah mengharapkan agar golongan pendidik peka dengan perubahan zaman tetapi dalam masa yang sama tidak melupai sejarah perjuangan guru-guru lama yang terlibat dalam pembentukan kemerdekaan Malaysia.

Beliau berjanji akan sentiasa berganding bahu dengan para guru untuk kecemerlangan ilmu anak didik yang merupakan pelapis kepada kepimpinan akan datang

“Generasi berilmu yang dibentuk oleh guru merupakan penentu halatuju pembangunan negara pada masa akan datang. Didiklah mereka sepenuhnya dalam mengharungi perubahan zaman yang terlalu drastik, tetapi dalam masa yang sama jangan lupa beri penekanan kepada sejarah perjuangan nenek moyang kita agar mereka dapat mempertahankan keharmonian negara Malaysia tercinta ini”, katanya.

Kelihatan Musbah(dua dari kiri) memotong kek Hari Guru sambil diperhatikan oleh Pegawai Pelajaran Daerah Kota Belud,Abdul Bahkrin Mohd Yusof(kanan) bersama pengetua dan guru besar daerah Kota Belud.

Read more...

About This Blog

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP