Thursday, October 01, 2009

SEJAM BERSAMA SHAM KAMIKAZETiga bulan yang lalu, saya dikunjungi oleh pemuzik tanahair,Shamril Salleh atau lebih dikenali sebagai Sham Kamikaze. Pertemuan sejam itu berlaku di pejabat saya di Kampung Taun Gusi iaitu tempat mula-mula saya bertapak dalam dunia perniagaan. Cuma sahaja kunjungan Sham ketika itu lebih kepada perbincangan untuk memajukan dunia seni tanahair di samping perniagaan dalam kesenian.

Saya difahamkan, Sham pernah menjadi Pengarah Muzik Akademi Fantasia (AF2-4) dan bertugas sebagai Pensyarah Muzik di UITM dan Akademi Seni Kebangsaan. Beliau juga kerap kali menyelaras muzik lagu Dato' Siti Nurhaliza. Sham memberitahu saya,bahawa beliau berminat dengan buadaya dan kesenian di Kota Belud.

Dalam paparan kali ini,saya ingin berkongsi idea tentang cara memulihara seni dan budaya pelbagai suku kaum khususnya di Kota Belud agar kekal diminati generasi muda selamanya atau apa-apa sahaja perkara berkaitan tentang budaya pelbagai suku kaum di Kota Belud. Idea dan saranan anda saya sangat hargai. Terima kasih.

Read more...

About This Blog

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP