Thursday, January 28, 2010

TURUN PADANG MENUNAIKAN TANGGUNG JAWAB

Pada 23hb Januari yang lalu, saya mengambil kesempatan untuk melawat kawasan saya, untuk melihat sendiri kesan banjir dibeberapa buah kampung yang terlibat. Walaupun saya telah mengarahkan Pegawai Daerah, Jabatan Parit dan Saliran, Jabatan Pertanian, Jabatan Haiwan dan Unit PKR saya, melaporkan kemudahan asas yang terjejas atau rosak ekoran daripada bencana banjir yang telah melanda Kota Belud baru-baru ini, namun saya sendiri turun ke padang untuk menyeksikan sendiri kemudahan-kemudahan asas dibeberapa buah kampung yang rosak akibat banjir itu.


Gambar dibawah: Sebelum saya melawat kampung, saya berkesempatan menziarahi rumah arwah Jemun di kampung Taun Gusi yang telah kembali ke rahmatullah pada hari semalam dan dikebumikan pada hari ini. “Innalillahi wainna ilaihi rajiuu’n.... Sesungguhnya kita milik Allah dan kepada-nya jualah kita kembali.

Meninjau keadaan Saliran di kampung Pintasan

Gambar di bawah, sedang berbual dengan penduduk kampung Kotabungan kebetulan KK Maula Ketua Kampung Kotabungan dan Pegawai Kebajikan Masyarakat ada disitu.
Gambar di bawah adalah anak Jamatul di kampung Merabau yang terpaksa mengunakan perahu untuk menyeberang kerana jambatan lorong kaki ke rumah mereka telah dihanutkan air banjir.

Read more...

About This Blog

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP