Saturday, October 03, 2009

PROGRAM MAJLIS BELIA DI DUN TEMPASUK


MBS sokong Saranan Jahid Agar Belia Perlu Kaji Berita Dalam Blog

KOTA BELUD : Majlis Belia Sabah menyokong saranan Pembantu Menteri Belia dan Sukan Sabah agar para belia perlu menganalisis terlebih dahulu berita yang diterima daripada laman blog terutama yang berbentuk hasutan.

Presiden Majlis Belia Sabah, Mustafa Hj Sakmud (GAMBAR) berkata para belia telah dididik dengan budaya berfikir secara kritis untuk mempertimbangkan maklumat yang diterima.

”Saya berpendapat sesuatu berita yang diperolehi tidak harus diterima bulat-bulat dan kita hendaklah mengkaji berdasarkan kebenarannya. Bagi saya yang benar tetap benar, yang salah tetap salah dan kita telah mengajak rakan-rakan belia untuk berfikiran kritis,” katanya.

Selain itu, Yunus mengharapkan para belia tidak menghabiskan waktu dengan budaya sistem pesanan ringkas (SMS) yang berbentuk menghasut dan melalaikan . Menurut beliau sms diperlukan untuk perkara penting sahaja dan ianya perlu dikurangkan sebagai kaedah berjimat cermat.

Pembanu Menteri Belia dan Sukan Sabah, Jahid Jahim telah menyempurnakan majlis perasmian penutupan Jati diri Kesukarelaan Nasional di Dewan Terbuka Kampung Taun Gusi, Kota Belud yang dihadiri oleh ribuan masyarakat setempat.

Read more...

About This Blog

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP