Sunday, September 20, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI-MAAF ZAHIR DAN BATIN


DI KESEMPATAN INI SAYA DAN KELUARGA MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN KEPADA SEMUA.
DI SAMPING BERMAAF-MAAFAN, SAYA BERHARAP HARI RAYA KALI INI DIRAYAKAN DALAM KEADAAN HARMONI DAN PENUH PERSEFAHAMAN. SAYA BERDOA AGAR PERPADUAN YANG SEDIA TERPUPUK DI MALAYSIA AKAN KEKAL SELAMANYA. MARILAH KITA MENGEKALKAN PERPADUAN PELBAGAI KAUM DEMI NEGARA MALAYSIA TERCINTA. MARILAH KITA MENYOKONG PENUH GAGASAN 1MALAYSIA YANG DIPERKENALKAN OLEH Y.A.B PERDANA MENTERI TERCINTA.

SAYA BERDOA MOGA KITA RAKYAT MALAYSIA SENTIASA HIDUP AMAN DAMAI. SAYA PENUH YAKIN AMALAN ZIARAH MENZIARAH SEPERTI YANG DIAMALKAN SETIAP PERAYAAN DAPAT MEMUPUK TALI SILATURRAHIM SESAMA KITA . KEPADA PARA SAHABAT YANG BALIK KAMPUNG, BERHATI-HATILAH DI JALANRAYA.

3 comments:

azrone September 20, 2009 at 6:54 PM  

Sambutan Hari Raya Kita di Kota Belud bukti kejayaan gagasan 1Malaysia. Budaya kunjung mengunjung kekal menjadi amalan masyarakat pelbagai kaum. Pertukaran bahan makanan dengan kraftangan dan buah-buahan antara masyarakat Bajau dan Kadazandusun amat unik dan perlu dikekalkan.

Anonymous,  September 30, 2009 at 8:17 PM  

Saya terharu dengan keperihatinan Datuk...tahniah juga dengan perjuangan datuk untuk merealisasikan cadangan Jelapang Padi di sana...minggu lalu sempena Hari Raya saya sempat naik ke bukit kimo-kimo, alangkah luasnya sawah padi tetapi masalahnya adalah sistem pengairan yan belum sempurna. Saya difahamkan bahawa ianya dibuat secata fasa demi fasa...harapan saya agar ianya sampai ke kawasan sawas perkampungan keseluruhannya...saya jarang balik di KB...namun saya akan hebahkan gambar-gambar perkembangan kemajuan jelapang tersebut ke seluruh dunia khususnya dinegara ini dan menyatakan bahawa INILAH KERJA DAN PERJUANGAN YB KAMI DEMI UNTUK RAKYAT DIKAWASANNYA TANPA PRASYARAT DAN SETERUSNYA MENJADI CONTOH KEPADA YB-YB DI NEGARA INI...terima kasih...moga-moga Datuk dan anggota keluarga selalu dirahmati oleh Tuhan Yang Maha Esa...

Post a Comment

About This Blog

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP