Saturday, September 19, 2009

MAJLIS PENYAMPAIAN SUMBANGAN AIDIL-FITRIKelmarin telah diadakan Majlis Penyampaian Bantuan Hari Raya oleh Pembantu Menteri Pertanian dan Industri Makanan Sabah merangkap ADUN Tempasuk, Datuk Hj Musbah Hj Jamli bertempat di Dewan Terbuka DUN Tempasuk di Kampung Taun Gusi,Kota Belud.

Seramai 200 orang fakir miskin tidak termasuk ibu tunggal, warga emas dan insan uzur telah menerima bantuan daripada Datuk Musbah. Majlis tersebut anjuran ADUN Tempasuk bersama Unit Pemimpin Kemajuan Rakyat Tempasuk berjalan dalam keadaan harmoni dan ceria yang menggambarkan ciri-ciri mengeratkan tali silaturahim di antara pemimpin dan rakyat jelata.

Sementara itu, Datuk Musbah dalam ucapannya berkata golongan fakir miskin perlu dibantu dan beliau sentiasa berusaha mengubah taraf hidup rakyat kerana perjuangan memerangi kemiskinan merupakan JIHAD. Menurut beliau amalan bantu membantu adalah digalakkan oleh Islam apatah lagi di bulan Ramadhan Al-Mubarak ini.

"Dalam bulan Ramadhan ini,saya mempunyai jadual yang cukup ketat iaitu bersembahyang terawih di masjid-masjid di sekitar Kota Belud di samping menghadiri program-program ceramah agama. Selain beramal dan menunaikan ibadah tugas saya sebagai wakil Rakyat di daerah ini adalah untuk turun padang di samping membina hubungan serta mengenalpasti permasalahan yang berlaku untuk penambahbaikan", katanya.

2 comments:

azrone September 19, 2009 at 3:14 PM  

Selamat Hari Raya Aidilfitri Datuk, semoga amalan Ramadan mendapat ganjaran di hari kemudian.
Semoga perjuangan membela rakyat miskin dirahmati Ilahi.

MUSBAH September 19, 2009 at 9:27 PM  

Terima kasih denakan...Selamat Hari Raya,maaf zahir dan batin dpd saya & keluarga...

Post a Comment

About This Blog

  © Blogger template The Business Templates by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP